Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο με χορούς της ΚρήτηςΦωτογραφικό στιγμιότυπο με χορούς της ΚρήτηςΦωτογραφικό στιγμιότυπο με χορούς της ΚρήτηςΦωτογραφικό στιγμιότυπο με χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας
Το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου Δήμου Πατρέων (Π.Κ.Κ.Δ.Π.) ιδρύθηκε το 1976 κλείνοντας φέτος 37 χρόνια προσφοράς στα πλαίσια του λαϊκού μας χορού και του λαϊκού μας πολιτισμού γενικότερα.
Προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η μελέτη, έρευνα και η μεταφορά του στο σήμερα, εξυπηρετώντας ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
Μακριά από τα βέλη του εθνικισμού προσεγγίζουμε το λαϊκό μας χορό επιδιώκοντας να αντλήσουμε από αυτόν τις πανανθρώπινες αξίες, που κάθε βήμα του κουβαλάει, σφυρηλατημένες έτσι που μόνο η λαϊκή μας ψυχή ξέρει να κάνει. Αξίες που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα, μέσα σε μια κοινωνία στείρας αμφισβήτησης, αλλοτρίωσης και αποχαυνωτισμού.
Κάτω από αυτό το πρίσμα τα παιδιά του χορευτικού προσφέρουν χωρίς υλική αμοιβή όλο τον ελεύθερο χρόνο τους (και αυτό είναι το σπουδαίο) χρησιμοποιώντας το λαϊκό μας χορό ως ασπίδα αντίστασης σε κάθε μορφή υποκουλτούρας από όπου και αν αυτή προέρχεται.
Σήμερα το Χορευτικό έχει πάνω από 150 μεγάλους και περισσότερα από 600 παιδιά στα παιδικά του τμήματα, ενώ ξεπερνά τις 60 παραστάσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις φορέων της Πάτρας μα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ιαπωνία, κλπ) με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις.
Διαθέτει φορεσιές αντίγραφα των παραδοσιακών κατασκευασμένες στο εργαστήριο της «Δώρας Στράτου» καθώς και φορεσιές για την παρουσίαση λαϊκών χορών και χορογραφιών.
Έχει δυνατότητα παρουσίασης πάνω από δύο ώρες παράστασης με δημοτικούς και λαϊκούς χορούς, όπως μπορεί και να παρουσιάσει χορογραφίες σε έντεχνη λαϊκή μουσική (Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, κλπ).
Ο Υπεύθυνος Χορευτικού Τμήματος,
Γιαννόπουλος Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου