Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ


Download Το χορευτικό μας με  φορεσιές Θράκης.jpg (165.0 KB)   Download Με φορεσιές Μάρηδων.jpg (225.2 KB)  Download Το χορευτικό μας με φορεσιές Α. Ρωμυλίας.jpg (252.2 KB)  Download Το χορευτικό μας με φορεσιές Θράκης.jpg (155.4 KB)  Download Το χορευτικό μας με φορεσιές Μακεδονίας.jpg (134.2 KB)  Download Το χορευτικό μας σε χορούς Καππαδοκίας.jpg (87.4 KB) 
ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – 67100  
ΞΑΝΘΗ
Τηλ. & Φαξ :             25410-65881       email: evritesxan@gmail.com
Σύλλογος Εβριτών ιδρύθηκε στην Ξάνθη το 1996 με σκοπό να συμβάλει στα αναπτυξιακά, πνευματικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και λαογραφικά δρώμενα της Θράκης.
  Γνωρίσματά του είναι: Η ευαισθησία του στον τρόπο προσέγγισης του λαϊκού πολιτισμού, η βαρύτητα που δίνει στην δημιουργία της λαογραφικής συνείδησης και  η αναγνώριση της αξίας και της διαχρονικότητας της παράδοσης.    
  Για την υλοποίηση των στόχων του ανέπτυξε ένα μοναδικό δίκτυο εθελοντικής προσφοράς, με το οποίο διεξάγει διαρκώς προσεγμένες έρευνες, τεκμηριώσεις, καταγραφές και μελέτες πάνω στο Λαϊκό Πολιτισμό της Θράκης. Τις γνώσεις που αποκομίζει τις αναδεικνύει και τις μεταλαμπαδεύει στην αυθεντική τους μορφή, με εκδηλώσεις των τμημάτων του χορευτικού, της  παραδοσιακής χορωδίας, της ανάδειξης λαϊκών δρωμένων  και του μουσικού του εργαστηρίου σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και με εκδόσεις που διανέμει δωρεάν.
   Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από μια δημιουργική και ομαδική προσπάθεια, με πολύ κόπο, χρόνο, μεράκι και αγάπη, ανέπτυξε ένα πλούσιο, ουσιαστικό και πολύπλευρο έργο, που τον καθιέρωσαν σαν έναν από τους πιο δυναμικούς και γνήσιους εκπροσώπους της Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου